De laatste tijd is er steeds meer interesse naar de zogenaamde eiwitdieeten. Een eiwitdieet, of proteine dieet, is een dieet waarbij vooral veel aandacht wordt besteed aan eiwitrijke producten. Aan de ene kant zullen eiwitten afvallen makkelijker maken, omdat ze het hongergevoel wegnemen. Hierdoor is het makkelijker om minder te gaan eten, wat belangrijk is als je succesvol wil afvallen. Maar andere andere kant zijn niet alle producten met veel eiwit even gezond. In deze blogpost zullen wij de voor- en nadelen van het eiwitdieet met elkaar vergelijken. Ook hebben we een aantal heerlijke recepten als je dit dieet een keer zou willen proberen.

Wat is het voordeel van een eiwit dieet?

Uit onderzoek is gebleken dat de meeste mensen minder zullen eten als ze veel eiwit binnen hebben gekregen. Als je dus veel eiwitrijk voedsel tijdens een maaltijd eet, zal je daarna minder honger hebben. Je zal dus naast minder eten ook minder zin hebben in snacks etc.

Nadelen eiwitdieet

Het enige nadeel van een eiwitdieet is dat je minder andere stoffen binnenkrijgt. Het is hierbij vooral van belang om goed gevarieerd te eten om alle belangrijke stoffen binnen te krijgen. Zo lang jouw maaltijden genoeg vezels, koolhydraten en vet naast het eiwit bevatten, zal je er geen problemen mee hebben, tenzij je last hebt van een aandoening waarbij je eiwit moet vermijden (bijvoorbeeld nierziekte of eiwitdieet).

Een goed dieet is dus vooral gevarieerd en gebalanceerd. Het probleem van eiwitrijk voedsel is dat het vaak veel calorieën bevat (bijvoorbeeld vlees en zuivel). Wat zou je wel kunnen eten? Probeer eens avocado, quinoa, linzen en/of amandelen. Een goed voorbeeld van een effectief proteïne dieet is het Vitalis Slanker Leven Plan. Dit dieet is door talloze mensen succesvol getest en is dus een goede keuze als je echt wil afvallen.

August: tijdelijk 60% korting

Wil jij ook 3 tot 6 kilo afvallen met het Vitadis Slanker Leven Plan? Er is tijdelijk 60% korting op Vitadis dus wees er snel bij.

MEER INFORMATIE

Eiwitdieet schema

Hieronder hebben we een lijst van proteïne dieet recepten opgesteld. We beginnen met het ontbijt. Het ontbijt is naast de belangrijkste ook de eerste maaltijd van de dag, waardoor je de rest van de dag minder honger zal hebben als je een eiwitrijke maaltijd eet.

Ontbijt

Het advies is vooral om koolhydraatrijk voedsel zoals brood en graanproducten te vermijden. Als je veel koolhydraten binnenkrijgt zal je bloedsuiker stijgen, waardoor je lichaam suiker kan gaan omzetten in vet. Als je wilt afvallen is dit natuurlijk niet de bedoeling. Wat wel kan is een van de volgende recepten:

  • Eieren (2 gekookte eieren, roerbakei, omelet)
  • Volkoren/meergranen/bruin brood met pindakaas, magere kaas of kalkoenfilet
  • Magere kwart of yoghurt met ontbijtgranen zoals quinoa, boekweit en havermout
  • Havermoutpap of brinta
  • Een ontbijtsmoothie op basis van magere melk, karnemelk of sojamelk

De rest van het schema komt hier binnenkort te staan.

 

Conclusie

Er zijn veel verschillende proteïne dieet schema’s, maar ze zijn niet allemaal even effectief. Een goed eiwitdieet heeft gebalanceerde recepten waardoor je alle voedingsstoffen binnenkrijgt die je nodig hebt, naast eiwit. Wil je snel en effectief afvallen met een eiwitdieet? Kies dan voor het Vitalis Slanker Leven Plan. Talloze mensen hebben het al geprobeerd, dus je kan er zeker van zijn dat het werkt.